Tel. 06-2955-1616, bereikbaar van ma t/m vr 9.30-21.30 uur of email naar: edwin@internalis.nl.

Wat is EMDR therapie

Mensen vragen vaak: wat is EMDR therapie?

Wat is EMDR therapie; de afkorting EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. EMDR therapie wordt vaak ingezet als je last houdt van storende ervaringen, zoals geweldsincidenten, seksueel misbruik of een ongeval. EMDR therapie is een jonge aanstormende psychotherapie. Het is in 1989 ontwikkeld door de psychologe Francine Shapiro. Dankzij de goede resultaten en vele wetenschappelijke onderzoeken is het een effectieve methode.

 

Wat is EMDR therapie en waarvoor kan het ingezet worden?

EMDR therapie wordt bij Internalis Zwolle ingezet het verwerken van storende herinneringen door heftige ervaringen moeite kost, als je last hebt van spanningen, angsten of onzekerheid. Ook kan het als onderdeel worden gebruikt bij burn-out behandeling en andere stress gerelateerde klachten. Binnen EMDR therapie kunnen ook angsten die je ervaart voor wat er in de toekomst kan gebeuren, worden behandeld.

 

Wat is EMDR therapie ‘integratief maken’?

De ervaring leert dat als mensen alleen EMDR behandelingen krijgen, dat ze dan op een afstandelijke manier spreken over wat ze hebben meegemaakt of waar ze bang voor zijn. Het lijkt  of ze niet  meer betrokken zijn  met dat deel van  hun leven . Vandaar dat we aan de slag gaan om dit bij jou te voorkomen. Het integratief maken zorgt er voor dat je betrokken blijft met ieder deel van jouw leven. Je ervaart meer zingeving en je kan genieten van je leven.

 

Veel gestelde vragen over EMDR Zwolle

  • Voor veel gestelde vragen kijk op pagina EMDR therapie.
  • Hier worden vragen beantwoord over EMDR behandeling bijwerkingen, EMDR therapie ervaringen, EMDR therapie kosten, EMDR vergoeding zorgverzekeraars en resultaten EMDR sessie.

 

EMDR therapeut Zwolle

Ik help je graag met EMDR Zwolle als onderdeel van Integratieve Psychotherapie. Neem contact op met edwin@internalis.nl of bel 06-29551616. We gaan binnen 2 weken met de verwerking van jouw ervaringen aan de slag!

  • Geen wachttijden
  • Volledig gecertificeerd
  • Goede afspraken met verzekeringen
  • Leg nu contact met EMDR therapie Zwolle

 

Voor informatie over verschillende therapie mogelijkheden:

therapie

Integratieve Psychotherapie

Relatietherapie

Buteykotherapie (= ademtherapie)

Burn-out therapie

EMDR therapie